СОСТОЈБА СО ГРИП (ИНФЛУЕНЦА) ВО БИТОЛА

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Во текот на месец ноември од 2018 година во Битола пријавени се 3 лица со грип со инциденција од 3,14 на 100.000 жители. Во истиот период од минатата година 2017 пријавени беа 4 лица и инциденција од 4,19 на 100.000 жители. Минатата сезона (2017/18), во Битола вкупно беа регистрирани 1573 лица со грип. Најголем …

СОСТОЈБА СО ГРИП (ИНФЛУЕНЦА) ВО БИТОЛА Read More »