Активности на ЦЈЗ Битола во рамките на Европската недела на имунизација

ЈЗУ Центар за јавно здравје – Битола со низа на активности ја одбележа Европската недела на имунизација.

Беа одржани повеќе предавања и трибини во училиштата и градинките, а централниот настан се одржа на плоштадот Магнолија, при што се делеа промотивни материјали со цел подигнување на свеста кај родителите за важноста на вакцинацијата како најисплатлива јавно здравствена превентивна мерка.

[columns] [span6]

31036369_10211780811700117_1233401109_o (1)

[/span6][span6]

30931033_10211780819180304_641471436_o

[/span6][/columns]

[columns] [span6]

31072775_10211780815300207_932329254_n

[/span6][span6]

30831684_10211780817340258_1102069064_n

[/span6][/columns]

За настанот пренесуваше и локалната телевизија ТВ Тера на следниот линк.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *