Активности по повод Светскиот ден за борба против хепатитис

Под мотото “Тестирај. Третирај. Хепатитис”, ЈЗУ Центар за јавно здравје – Битола и оваа година активно се вклучи во одбележувањето на Светскиот ден за борба против хепатитис – 28.07.2018 година.

 

[columns] [span4]

Целта на овие активности  е да се подигне свеста на населението за опасноста од хепатитис и истовремено да се информираат граѓаните на кој начин можат да се заштитат бидејки навременото тестирање и третман на вирусните хепатити B и C може да спаси живот.

[/span4][span4]

37838790_2219366098078922_7413137828051156992_n

[/span4][span4]

37923502_2219366361412229_3470082783437651968_n

[/span4][/columns]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *