Лајмска болест – Lyme boreliosis

Со доаѓањето на убавото време луѓето се повеќе време поминуваат во природа. Престојот во природа носи со себе и одредени ризици како како што е убод од крлеж. Крлежите се хранат со крв од луѓето и животните, а доколку се заразени од предизвикувачот на Лајмската болест, болеста ја пренесуваат за време на хранењето.

Повеќе за Лајмската болест можете да прочитате на промотивниот флаер кој го подготви ЈЗУ Центар за јавно здравје-Битола.

[pdf-embedder url=”http://localhost/cjzbt/wp-content/uploads/2019/07/LajmskaBolest.pdf”]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *